vineri, 14 august 2009

vremea? frumoasa spun "specialistii", dar foarte trista si mohorata - Maria Cristina nu mai este printre noi

Am scris acum cateva zile despre o fata, o persoana deosebita pe nume Maria Cristina. Nu mi-a placut niciodata sa dau vesti proaste, sa fiu un mesager al vestilor triste, iar ceea ce voi spune eu nu vreau a fi perceputa ca o veste ci doar ca un of pe care sufletul meu simte sa-l spuna ... Maria Cristina nu mai este printre noi! aseara in jurul orei 21.00 dupa chinuri suferite timp de multe saptamani si-a gasit linistea si pacea. Am vrut sa-i sun rudele, am vrut sa-i spun surorii ei acel impamantenit "Dumnezeu s-o ierte!" dar nu gasesc puterea de a spune ceva in toate aceste momente. Ma frapeaza in continuare cum boala a macinat-o intr-un timp atat de scurt. Ma gandeam azi de dimineata la acei "doctori" care au diagnosticat-o prima oara, care au operat-o de ceva inexistent si astfel i-au grabit suferinta, cum este sa traiesti cu constiinta incarcata? sa te gandesti ca poate cineva a murit din cauza ta. Cat de impietrit si insensibil poti ajunge incat sa nu-ti pese de ceea ce faci, de repercursiunile faptelor tale, mai ales cand in joc sunt implicate fiinte umane. Mi-aduc aminte de toti cei dragi ai mei care nu mai sunt, mi-aduc aminte de mama si de fratele meu mai mic, Dumnezeu sa-i ierte!, care au avut parte de ghinionul de a da peste asistente si medici care radeau de suferinta lor. Stiu cat se poate de bine ca Viata este doar in mana lui Dumnezeu iar medicii sunt doar niste unelte, sunt constient ca este cineva deasupra care ingaduie tot ceea ce noi induram in viata aceasta, iar cu toate astea nu pot a nu-mi pune intrebari, intrebari care-ti chinuie mintea, care nu te lasa linistit. Oare sunt medicii niste oameni lipsiti de suflet?
Imi pare rau pentru suferinta traita de Maria-Cristina, imi pare rau ca nu a apucat sa-si indeplineasca toate visele, dar ma bucur ca am cunoscut-o si ca am mai petrecut cateva clipe impreuna chiar daca acestea din urma au fost in spital.
Ne ramane noua celor din urma sa spunem: " Si ne iarta noua gresalele noastre! ", pentru ca si noi avem nevoie de iertare iar pentru Maria-Cristina Dumnezeu s-o ierte!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu