joi, 20 mai 2010

iphone 2g

am intrat in posesia unui astfel de model, pe cat de vechi pe atat de seducator. am pus mana la viata mea pe cateva telefoane bune, iar pe langa mine prietenii si-au cumparat cam tot ceea ce apare pe piata nou fiind pasionati si virusati, dar feeling-ul pe care ti-l ofera un apple (laptop, desktop sau gadget) este unic. teribil de enervat pentru faptul ca vine intr-o varianta "blocata", nu poti face tot ceea ce vrei cu el, iar noi, oamenii de rand, suntem atat de obisnuiti sa avem totul moca(spart, crack-uit) incat primul lucru pe care vrei sa-l faci este sa-l deblochezi. odata ajuns la acest capitol te apuci cu frenezie sa dai search in google doar doar gasesti pe undeva o reteta completa a ceea ce trebuie sa faci pentru a-l avea deblocat. deoarece 3 zile din viata le-am petrecut cautand informatii de genul, pentru eventualii posesori sau viitori posesori am pun cateva link-uri utile.
primul lucru: uitati-va sa vedeti care este versiunea curenta a sistemului de operare (firmware) de pe iphone. dupa ce v-ati documentat in privinta asta (este extrem de important sa stiti, deoarece de pe net va trebui sa descarcati aceasi versiune, versiune cu care veti incarca aplicatia care sparge/deblocheaza telefonul.) descarcati versiunea de care aveti nevoie link sau link , intrati in sistemul DFU si instalati crack-ul . Aici si aici gasiti cele mai bune tutoriale pentru deblocarea telefonului, dar sincer va spun ca dupa ce l-am spart de cateva ori si am tot instalat aplicatii crack-uite, care sunt extrem de instabile, m-am linistit si am ajuns tot la varianta "ortodoxa" . aplicatii pe itunes sunt grupa mare free, singura taxa pe care o veti plati este cea de inregistrare (chiar daca nu este specificata pe undeva), probabil un comision luat de cei de la visa sau mastercard. comisionul este in jur de 9 lei, si-l veti regasi pe extrasul de cont primit. chiar si aplicatiile cu bani nu costa mare lucru multe dintre ele fiind 1 euro, dar merita pe deplin fiindca nici macar una(din zecile pe care le-am instalat) nu mi-a cauzat instabilitati sau ingreunari ale softului.

de tinut minte! : fisierele (firmware) pe care le veti lua de pe net sunt sub forma de arhive(rar sau zip) si nici decum sub forma de ipsw asa cum aveti nevoie pentru crack-uirea lui. este simplu: lasati arhiva asa si doar redenumiti extensia (*.zip = *.ipsw).
bafta la spart de telefoane iar daca aveti nevoie de ajutor nu ezitati a cere :P , numai bine.

5 comentarii:

 1. link-uri utile:
  http://www.idevice.ro/2009/10/22/cum-sa-introduci-un-iphone-in-dfu-mode/
  http://www.idevice.ro/2010/02/03/redsn0w-0-9-4-lansat-acum-1-ora-tutorial-de-jailbreak/
  http://www.idevice.ro/2010/06/27/idetector-iti-spune-ce-bootrom-are-telefonul-tau/
  http://www.idevice.ro/tutoriale/downloads/firmware/
  http://www.iphoneforum.ro/topic/8120-iphone-3gs-313-update/

  RăspundețiȘtergere
 2. http://www.idownloadblog.com/iphone-downloads/

  RăspundețiȘtergere
 3. http://blog.iphone-dev.org/tagged/redsn0w

  RăspundețiȘtergere
 4. http://www.idevice.ro/tabel-jailbreak-si-decodare/

  RăspundețiȘtergere
 5. http://www.beijingiphonerepair.com/fix/downgrade-baseband-6-15-00-to-5-13-04-and-unlock-with-ultrasn0w-1-2/
  http://www.beijingiphonerepair.com/fix/how-to-downgrade-iphone-3g-baseband-5-15-04-with-fuzzyband-4-1/

  RăspundețiȘtergere