vineri, 27 ianuarie 2012

o scurta descriere a ultimei gaselnite politienesti ACTA

o scurta descriere a ultimei gaselnite politienesti si cea mai importanta pentru noi toti cei ce vrem a naviga liber pe internet:

"Daca nu stiti , SOPA si ACTA sunt 2 proiecte la nivel international ce planuiesc aplicarea unor reguli stricte si absurde in ceea ce priveste libertatea cuvantului , sau orice tip de libertate in ceea ce priveste internetul per total.
Orice element copyrighted prezent intr-o poza , film , melodie , ORICE , va fi sanctionat cu amenzi usturatoare si puscarie.Nu sunt vorbe aruncate in vant ci sunt dovezi clare.Vor sa stabileasca un firewall la nivel international in ceea ce priveste pirateria.Suna bine nu?Ganditi-va ca folositi un videoclip pe youtube in care sa va exprimati dragostea/ura pentru ceva anume , un ansamblu de poze plus o melodie , sa zicem , a lui Louis Armstrong.DACA , legea ACTA/SOPA este integrata , sunteti vizati pentru o amenda cu valoare variabila in functie de prejudiciile cauzate de dumneavoastra prin videoclipul dumneavoastra.Aceasta lege se extinde si la posturile de radio sau TV online ce contin elemente de copyright , bineinteles , cu aceleasi urmari.
 Filmuletele sunt in engleza , deci ,intelegerea lor necesita studii medii de engleza.Aceasta lege poate fi acceptata de catre uniunea europeana , prin voturi ale trimisii membrilor UE.Avem nevoie de un internet liber.Va rog din suflet , cititi mai mult despre aceasta lege , documentati-va , atat privitorii cat si cei de la realitatea TV.Informati lumea de aceasta masura ce distruge internetul ca ansamblu de elemente digitale."

„Dacă aţi crezut că SOPA şi PIPA sunt rele, lăsaţi-ne să vă prezentăm fratele lor mai mare, ACTA", scrie pe site.
„Acordul Anti Counterfeiting Trade Agreement, care a fost semnat deja de mai multe ţări, pune în pericol libertăţile universale şi deschiderea internetului.

"Conform ACTA, ISP (furnizorii de internet) şi site-urile vor avea mai multă putere de a urmări ceea ce facem online, în timp ce autorităţile le vor forţa să ofere informaţii şi să raporteze descărcările, totul în numele protecţiei drepturilor de autor."

"Tratatul controversat ACTA a fost semnat ieri de 22 de ţări membre ale Uniunii Europene, între care şi România. La scurt timp după, Anonymous a atacat site-ul Parlamentului European. În cazul în care legea va intra în vigoare, climatul internetului ar putea fi schimbat pentru totdeauna.

România a semnat ieri tratatul de lege ACTA, care a stârnit reacţii dure din partea utilizatorilor internetului, alături de alte 21 de tări membre ale Uniunii Europene. Cinci ţări au refuzat semnarea acordului. Olanda, Estonia, Cipru, Slovacia şi Germania vor putea vota în plen introducerea legii între 11 şi 14 iunie.

Grupul de hackeri Anonymous a atacat site-ul Parlamentului European, la scurt timp după aflarea veştii.

Acordul ACTA (Anti Counterfeiting Trade Agreement) ar oferi deţinătorilor drepturilor de autor să ceară informaţii confidenţiale furnizorilor de servicii de internet legate de fişierele descărcate de utilizator şi, mult mai important, posibilitatea de a intenta procese fără a avea nevoie de un procuror. "

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu