miercuri, 27 februarie 2013

Storm Stryker de la Cooler Master - CM Stryker mai pe scurt

  in ultima perioada vad ca fac mai multe review-uri decat poze, dar na, viata te mai aduce si in postura asta, mai ales cand vezi cum este construita toata strategia asta de marketing.
  am intrat in posesia acestei carcase, dupa ceva asteptari, dar inainte de a mi-o dori si comanda, am citit cam tot ce se putea citi pe net, review-uri facute de "maiastri" it-sti, sau de cine stie ce firme ce vor doar a vinde si nu a prezenta potentialilor clienti adevarul.
  adevarul este ca la exterior carcasa arata excelent, iar materialele sunt foarte bune, doar partea de deasupra este din plastic, in rest metal (tabla) si un cauciuc foarte placut la mana.
 in interior lucrurile se schimba radical, totul este atat de prost gandit incat iti vine sa arunci carcasa si te tot intrebi: cine m-a pus pe mine s-o cumpar? :( totul este gandit ca in perioada 2009 - 2011, numai suruburi, care intra greu rau in tabla deoarece a fost prelucrata si mai tarziu vopsita. daca vrei sa ti bay-urile pentru hdd-uri perpendiculare pe carcasa(cum este si normal pentru un wire management bun si se lucreaza asa de ani buni) si cu ventilatoarele pe laterala, ghici ce?! hdd-urile vor intra prin spate si o sa mi se spuna: pai logic, cum vrei sa ai acces daca este pozitionat ventilatorul peste bay? ok, vrei sa muti ventilatorul/ventilatoarele in cealalta laterala pentru a avea acces rapid la hdd-uri, ghici ce: nu ai cum, fiindca ti-ar iesi cablurile prin ventilator, deci si varianta aia cade. singura varianta este sa muti pozitia bay-urilor, in varianta de acum 5 ani, hdd-urile tale sa fie paralele practic cu carcasa, dar adio wire manangement in cazul acela, ramanand cu o mana de cabluri ce ti se vor plimba prin carcasa.
  suruburi de foarte proasta calitate, lipsa instructiunilor, ai doar un manual scris in limba chineza si da, capitolele sunt traduse o sa mi se spuna, degeaba daca totul este prezentat in niste simboluri pentru noi. nu exista nici cel mai mic sistem de prindere rapid, la carcasa ce am detinut-o pana acum, un INWIN BUC 666, totul era gandit pe prindere rapida cu cauciucuri pentru a nu vibra, aproape orice surub avea garnituri de cauciuc, bay-urile pentru unitatile optice aveau sistem rapid de prindere, la fel si cele pentru HDD, dar si pentru a prinde placa video sau alte componente tot sistem rapid aveam, la carcasa asta TOTUL este pe surubaraie. am simtit tot timpul ca mi-am luat ceva de la ikea, ceva ce trebuie montat acasa, parca eram un mic inginer.
  pana si soriceii cu care prinzi cablurile in spatele carcasei sunt de o calitate mult inferioara, multi rupandu-se in secunda urmatoare, desi nici macar nu apucasem sa trag de ei.
 sa vezi ce placut este sa descoperi un manunchi mare de cabluri, care n-au nici o logica, nici o instructiune, nimic, pur si simplu dibuiesti. si iar o sa mi se spuna: pai ce e atat de greu sa-ti dai seama ca x cablu este pentru conexiunea usb 3.0 pe placa de baza? da, asa este, dar ala e doar unul dintre cablurile usor de intuit. in rest, stai si te uiti lung in fata unor cabluri ca n-au nici cel mai mic indiciu, gen verde la verde, rosu la rosu, macar un cod al culorilor sa fi folosit. banuiesc ca n-au gandit carcasa asta doar pentru specialisti IT, nu? ce face un novice in fata acelor cabluri multe?
 per total, din nota 10, cat ar fi un maxim pentru mine, i-as da 7 si asta asa fiindca partea exterioara este foarte placuta dar n-as recomanda-o decat la dusmani :D .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu