miercuri, 19 iunie 2013

Lefkada - sfaturi foarte utile daca stai la Porto Galini

nici un operator turistic nu-ti va da sfaturi utile! de ce? pai e simplu, vor doar sa faca bani si sunt tare prosti.
de cum ajungi in tara respectiva incep sa-ti imbibe capul, ghizii, cu tot felul de sfaturi inutile, gen, nu luati masina negociind de capul vostru ca o sa va pacaleasca, luati masina prin intermediul nostru, care nu avem vreun interes, vrem doar sa va ajutam si sa va economisiti bugetul. cum suna? suna clar a minciuna, dar culmea, majoritatea pun botul. iti baga sub nas unele dintre cele mai proaste excursii si ti le promoveaza ca si cum ar fi cele mai bune, ca sa nu vorbesc de pret care este mereu cu 20-25% mai scump, ca de, mergi cu ghid. in cele mai multe cazuri ghidul se balbaie ingrozitor, n-au pic de imaginatie, sunt obositi si fara chef. unii, vai, au plecat de multa vreme din tara si habar nu au sa mai vorbeasca romaneste, ceea ce-ti trezeste si mai tare greata. vezi cum o balbaita mental sta sa-ti povesteasca tie despre istoria locului, cultura, civilizatie, eventual politica?! cu orice operator mare te-ai duce situatia este aceiasi, nici o diferenta.
daca stati sau aveti de gand sa stati la Porto Galini, ganditiva ca sunteti intr-un loc pustiu iar cea mai apropiata localitate este la 4km si da, de cele mai multe ori asta este o problema, mai ales daca nu vi cu masina din tara, fiindca o apa la supermarket costa 0.60 euro, iar la hotel 2.50euro, depinde de brand si cantitate, oricum orice traznaie la hotel e mult mai scumpa.
cum iesi din hotel, coboara inspre Nidri, cel mai apropiat oras, si la cca 500 metri cum ai intrat in oras, ai sa gasesti pe partea dreapta primele firme care inchiriaza masini, scutere, atv-uri, orice ai nevoie pentru a-ti face vacanta mai frumoasa. eu am mers pe jos de la hotel pana la Nidri si pot sa spun ca n-a fost o experienta tare placuta, dar cand am ajuns acolo deja mi-am facut rost de toate informatiile ce aveam nevoie.
o masina costa cam 90 - 120 euro 3 zile de inchiriat, un atv 35-50 euro 3 zile, o barca medie 40 euro pe zi, depinde mereu de capacitate si clasa in care vrei sa te incadrezi. oricum, tineti minte ca puteti negocia, nu foarte mult, dar mereu o puteti face, eu mereu am negociat cate 10-20 euro de fiecare data .
nu lua excursiile recomandate de ghid, mai mereu vor fi cele mai proaste, daca ai sa mergi in cele mai importante locatii, in cazul Lefkadei, Nidri ai sa gasesti mult mai multe oferte la bani mai putini.
inclusiv poti negocia pentru un numar mai mare de persoane ;) .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu